"Bara" 166 dagar kvar

Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 1 full dag (v16+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 mar 2011
Du har 166 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet

Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 

Mamma

Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

 

Egna tankar

166 dagar låter lite, men när jag tänker på att barnet beräknas komma i mars och det bara är oktober nu så känns det som att det är jätte långt dit.

 

Om ungefär 2½ vecka ska vi på UL och den som ser mest fram emot det är nog Janne för han har tjatat om de där UL i flera månader :P Jag är mest nervös. "Tänk om den inte lever, eller om det är nå fel" går jag runt och tänker mest hela tiden. Pratade om det med min chef och hon sa "om den inte levde så skulle den ju inte vara kvar i magen", så jag hoppas den mår bra.

 

Om 3 veckor har vi gått halva tiden, så det är en milstolpe jag ser fram emot. Janina har varit hit med spjälsängen, men den får stå i garaget.

 PUBLICERAT »  2010-10-10 @ 14:14:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Kommentarer
Postat av: Soppe - Nicole's morsa

Grattis till bebisen i magen :) Tänker inte säga som alla andra säger "tiden går sååå fort" för det gör den fan inte när man är gravid.Lycka till :)

2010-10-10 @ 16:26:26
URL: http://sbergdahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0