100927

Förkylningen är ett faktum. Halsen värker och näsan rinner. Jag förstod att jag skulle bli sjuk när jag fick cykla i spöregn och sen jobba i blöta och kalla kläder. Att vara sjuk nu kan leda till missfall, och skulle det bli så skulle jag dräpa min far!

När jag cyklade till jobbet imorse trodde jag att jag skulle frysa ihjäl. Var -0.8 grader och frost överallt. Funderade på att ta dunjackan, men det kändes lite tidigt så jag tog dubbla jackor och halsduk istället.

Imorse ringde jag och bokade ultraljud. Fick tid den 28/10, så då får vi förhoppningsvis veta om vi väntar en Vinnie eller en Meja.

Den 29/10 åker vi till Piteå och ska bo på Stadshotellet där hela helgen. Ska bli riktigt skönt! Shoppa, mysa, äta god mat osv. Skulle ha ett rum med bubbelbadkar, men dom var just nu bokade så jag hoppas det hinner bli någon avbokning. Annars får vi ett vanligt dubbelrum.

Egentligen hade vi ju tänkt fara och se idol och bo på hotell i Luleå, men att betala 1200 kr och inte ens få en numrerad plats i arenan kändes inte så givande eftersom man då måste komma dit jätte tidigt för att få en bra plats. Dessutom vet jag ju inte om jag klarar av att sitta då, eftersom foglossningen verkar bli värre. Hade riktigt ont i helgen. Haltade fram ibland, och kunde knappt ta mig upp från sängen.

Nåja, nu ska jag fortsätta dricka blåbärssoppa och äta halstabletter.


Ciaaao!

 PUBLICERAT »  2010-09-27 @ 09:42:56 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100923

Idag är jag ruskigt less! Får sitta och jobba helt sjöblöt eftersom regnet öser ner ute och jag måste cykla. Även fast jag t.o.m hade regnbyxor så blev jag blöt. Och det är ju väldigt fint när sminket rinner i hela ansiktet och det droppar vatten från håret. Men min far tycker absolut att jag kan cykla. Men själv tar han bilen när han ska från sig till oss, och det är väl ungefär 50 meter. Men så länge han har det bra så skiter han i alla andra!!





 PUBLICERAT »  2010-09-23 @ 14:11:09 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100921

Hejsan!

Min trötthet vill aldrig gå över. Jag gäspar mig igenom dagarna. Och fr.o.m igår så är det "vintertid" på Kommunen, så vi slutar kl 17 istället för 16. Väääldigt jobbigt. Fick dock sluta 13.50 igår, och det var välbehövligt!

Har 11 veckor kvar på min anställning, men chefen säger att jag får fortsätta jobba så länge jag orkar. Frågan är ju dock hur länge jag egentligen kommer orka, för min rygg säger ifrån redan nu. Nåja, vi får väl se.

Nu har det gått 34% av graviditeten, så nu är det "bara" två tredjedelar kvar.

Egentligen vet jag inte varför jag började skriva nu, för jag har inget att komma med :P Men nu slipper ju iaf Janne klaga på att jag inte skrivit något. (Vet inte ens varför han vill läsa, för han vet ju ändå vad jag gör hela dagarna ;P)

Ciaaao!
 PUBLICERAT »  2010-09-21 @ 12:40:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100917

Hej!

I väntan på smörgåsbuffén tänkte jag ge er en liten uppdatering.

I onsdags e.m. åkte vi till Haparanda med svärföräldrarna. Var först på Barnens Hus och kollade på vagnar och babyskydd. Har bestämt mig för att jag ska ha en Emmaljunga, och den billigaste kostade 6000 kr. Billigt och bra ;P

Sen var vi på Skopunkten. Hittade ett par skor som passade, men då sa svärmor "tänk på att du kommer ha svårt för att böja dig ner och ta på dom där när magen blir större". Så jag skippade dom.

Efter det blev det IKEA. Där köpte vi en hylla, krukor, servetter och nå mer som jag inte kommer ihåg nu :P

Var även på ÖB och Maxi. Därifrån fick vi med oss tvättmedel, sköljmedel, rakblad osv.

Vi avslutade dagen med middag på Bacchus. Beställde en pizza med räkor och ananas, och jag fick en med oxfilé. Dom kom fram till att dom gjort fel, så dom gav mig oxfilépizzan i en kartong att ta med hem (fast jag sa att jag inte ville ha den), och så gjorde dom en ny åt mig. Och Janne beställde ett skrov med smältost, men hans strips var typ dränkta i dressing, och han gillar inte ens dressing :P Svärföräldrarnas pizzor var kalla. Middagen var inte så lyckad m.a.o.

Vi kom hem vid 21-tiden, och då packade vi upp allt och sen la vi oss och såg idol på datorn.

Skönt med fredag idag förresten. Ikväll blir det mys med någon god mat, och sen stekta bananer med smält choklad och glass till efterrätt.

Nåja, nu ska jag gå till caféet och äta frukost.


Ciaaao!
 PUBLICERAT »  2010-09-17 @ 09:03:40 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100914

Jag har alltid tänkt "gud vad mysigt att vara gravid". Nu tänker jag "jag ska aldrig mer bli gravid!"

Just nu är det inte det minsta mysigt. Har fått spy upp både frukosten och lunchen. Man mår illa hela tiden. Metall smak i munnen. Man sväller som en ballong. Har ont i ryggen och bäckenet, så ibland kan man knappt gå. Ja, listan kan göras lång. Självklart är allt värt det i slutändan, men just nu är det inte alls kul.

Gjorde iaf egen pizzasallad igår och den blev sjukt god. Till den åt vi pastagratäng. Idag blir det nog fiskpinnar, potatis och skarpsås.

Sen är det ju idol, och idag är det från Luleå. Hört rykten om att det var någon från Kalix som sökte, så vi får väl se. I november är det ju fredagsfinal i Luleå också. Jag föreslog åt Janne att vi skulle fara dit och bo på hotell hela helgen och gå och se idol. Men det förslaget gillade han inte, för det kostar samma som att åka utomlands. Vi har ju pratat om att åka på en resa, men ingen av oss kan ju ta ledigt en hel vecka och vi har ingen hundvakt heller. Så den där utlandsresan får nog vänta.

Nåja, nu ska jag fortsätta jobba.


Ciaaao!

 PUBLICERAT »  2010-09-14 @ 12:34:00 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100913

Goddag!

Fy tusan vilket fint väder vi fick i lördags! Var ju som sommar. Vi åkte till svärföräldrarnas stuga och satt där och sola på altanen. Sen när dom kom in från fisketuren så stod jag och kolla när dom rensade fisken, och Janne gjorde upp en brasa.

Sen kom även Jonte, Jeppe, Sandra, Jack och Malin dit. Det bjöds på halstrad, rökt och kokt sik och abborre. Och när vi hade ätit så åkte vi hem.

Jag la mig då och vilade, och sen kom Jonte och Janina förbi.

Igår hade vi tvätt-dag. Och så klippte jag Jannes lurviga hår. Till middag blev det grillad oxfilé och potatissallad, och det var inte alls gott. Fast nu när jag är gravid kan jag knappt äta något. Det mesta både smakar och luktar dåligt, speciellt om det är stekt. Bara jag tänker på t.ex. stekt lax så börjar jag må jätte illa. Så det är ganska jobbigt när Janne frågar VARJE DAG om vi ska äta lax till middag!

Sen när Janne åkte på träning så for jag till pappa och kolla läget hos valparna. Kom nå finnar och skulle kolla på dom, och då börja Diva skälla som fan. Hon brukar aldrig annars skälla, men nu gör hon det direkt någon kommer som hon inte känner igen. Så hon skyddar sina små barn, även fast hon verkar vara väldigt less på dom.

Nu har jag snart lunch, så då ska jag cykla hem i solskenet.

Ciaaao!
 PUBLICERAT »  2010-09-13 @ 11:40:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Bebis

Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 1 full dag (v12+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 mar 2011
Du har 194 dagar kvar till beräknad förlossning.



Barnet
Risken för missfall minskar betydligt. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Fortsätt vara försiktig med vad du äter och dricker. Det påverkar fostret under hela graviditeten. Nu börjar de mänskliga dragen träda fram allt tydligare.
Längd huvud till stjärt: 74 mm.

Mamma
Fostret påverkas hela graviditeten av stress, så tänk på att ta det lugnt. Avstå från alkohol, droger och tobak och lev sunt. Nu mår de flesta gravida inte längre illa men tyvärr finns det några få som fortsätter att må illa flera veckor till. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det kanske inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.


 PUBLICERAT »  2010-09-12 @ 16:33:09 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Wedding




 PUBLICERAT »  2010-09-11 @ 22:22:33 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100910

Vi har namn-problem. Vi har ju bestämt att om vi får en pojke så ska han heta Vincent, och jag har då tagit förgivet att Janne vill att han ska heta Janne Vincent Vinsa. Men nu säger han att han inte vill att han ska ha hans namn. Så jag föreslog Alexander. Men det gick han inte med på, för han tycker det ska vara en släkt-namn. Hans förslag var Tim, och jag frågade då vem i hans släkt som heter det. Men det finns ingen :P Så jag föreslog Million, men det kunde han ju knappt uttala ;P Så han får nog bara heta Vincent Vinsa, om det nu blir en pojke alltså ;P

Och vi hade ju bestämt att om det blir en tjej ska hon heta Elly Meja Elina Vinsa. Men igår när vi låg och pratade så kom jag fram till att jag kanske vill att hon ska heta Emmy istället. Men om hon då ska heta Elly Emmy Elina, så blir det ju en aning många E:n :P

Gaaaah, vad svårt!!! :) Vi får helt enkelt vänta och se, och bestämma oss när han/hon är här :)

Farmor har inte sagt så mycket om att hon ska bli gammelfarmor. Det enda hon pratar om är dopet (redan?!). För någon vecka sen frågade hon om jag sett vart dopklänningen är, och igår när jag ringde till henne sa hon att hon tagit fram bilderna från mitt dop så hon ville att jag skulle komma och hämta dom. Snacka om att hon skulle bli besviken om vi skulle bestämma oss för att inte döpa barnet :P


Nåja, nu ska jag gå till caféet och äta frukost.


Ciaaao!
 PUBLICERAT »  2010-09-10 @ 09:04:23 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Nya flickidolen!

Kände ni igen honom i idol ikväll?






Jag kände inte igen honom till utseendet, men när dom sa hans namn klickade det direkt.

Kan tänka mig att en hel del småtjejer blev "in love" ikväll ;P
 PUBLICERAT »  2010-09-09 @ 20:17:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

100909

Vinnie (eller Meja) har fått sina första kläder.





Och mamma Elina fick sig ett par supersköna byxor.

Vinterskorna fick jag ju också igår, och jag kunde ha dom. Dom var liiiite stora, men jag får ha ett par tjocksockar så blir det fin fint :)

 PUBLICERAT »  2010-09-09 @ 11:51:47 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Frusna fossingar

Just nu får jag gå runt med tofflor, för jag har inga vanliga skor kvar. Så jag är på jakt efter ett par höst skor.

Jag har bestämt mig för att jag vill ha ett par fodrade Ed Hardy, och när jag hade bestämt mig för dessa så fanns dom såklart inte i min storlek.



1149 kr hos Brandos.se

Jag har försökt hitta dom på andra sidor också, men jag hittar dom inte i min storlek någonstans :S Någon som har något tips om vart jag kan hitta dom i storlek 39?

Igår när Janne satt och läste reklamen från Ica Maxi så hade dom en liknande modell där, så han flina och sa att jag kunde köpa dom istället. Nä tack, skulle inte tro att jag går och köper nå skit skor från Ica Maxi, som dessutom var barnskor!


Jag har dock beställt ett par vinterskor. I vintras när vi var i svärisarnas stuga så höll jag på att frysa ihjäl om fötterna varje gång, så nu beställde jag ett par riktigt rejäla skor för jag vill inte frysa nå mer.


899 kr från Brandos.se

Dom ligger på Ica och väntar på mig, så jag ska väl hämta ut dom idag. Jag hoppas dom passar, så vi kan åka skoter och sånt utan att fötterna blir isbitar. Dom är ju verkligen fula, men förhoppningsvis varma! :)

Hade ju mina Uggs förra vintern, men dom är verkligen helt värdelösa som vinterskor ju. I början är dom jätte varma, men efter ett tag börjar man frysa. Och så är dom jätte hala om man går med dom på snö. Höll på att ramla flera ggr förra vintern. Och jag har då ingen lust att riskera att ramla i vinter med en stor bebis mage. Nää, Uggsen var nog mitt sämst köp någonsin.


Såg ni idol igår? Janne ville se fotboll, och eftersom jag är så himla snäll så lät jag honom se det och så for jag till pappa och såg idol istället. Kul iaf att idol är igång igen :)

Var väldigt trött imorse, och spy fick jag. Trodde att illamåendet gått över, men tydligen inte.

Nåja, nu ska jag surra lite med David.


Ciaaao!


 PUBLICERAT »  2010-09-08 @ 08:26:44 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Svar på kommentar

andrea om Rakpermanent:

vissa säger att håret blir grymt slitet och går av, och att de behöver klippa av typ 10 cm. men du är den enda som säger att håret blev mjukt och lent och att du inte ångrade dig. vilken salong gick du till och gjorde detta?


Eftersom du inte lämnade någon mailadress så måste jag ju svara här :)

Det finns två olika sorters rakpermanent. Den gamla metoden sliter som sagt väldigt mycket på håret. Det är inte så många frisörer som gör den rakpermanenten jag gjorde eftersom man måste gå en dyr utbildning för att få göra den.

Men precis som jag skrev tidigare så blir håret super mjukt och lent. Jag har annars ganska torrt och frissigt hår, men efter rakpermanenten vart det helt underbart. Och det blir verkligen rakt!!

Den här rakpermanenten försvinner ju inte av sig själv som den gamla metoden, utan den växer ut med håret. Så det är ju jätte bra, för då behöver man inte göra den lika ofta. Ca 1 år efter jag hade gjort den fick jag börja platta håret längst fram för då hade det hunnit växa ut lite lockar.

Jag gjorde den hos Helena på Kalix Frisörerna, och den kostar 2500 kr.

Jag ska snart göra om min rakpermanent, men jag tror jag väntar till december när jag slutar jobba så jag slipper ta ledigt från jobbet. För det tar ju 4-5 timmar att göra den.

Men jag kan säga att det är mina bäst spenderade pengar någonsin!


 PUBLICERAT »  2010-09-08 @ 07:52:20 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100907

God morgon!

Både jag och Janne har sovit jätte dåligt inatt, även fast jag var sjukt trött igårkväll. Hade så ont i huvudet så det kändes som att jag skulle både spy och svimma. Så idag är jag trött. Fast det är ju iof inget ovanligt.

Igår var vi alla till farmor. Kanske för sista gången. Får se vem som är starkast, hon eller lunginflammationen.

Skulle vilja åka till Haparanda någon dag. Behöver lite grejer från IKEA, och så skulle jag vilja gå på Barnens Hus och kika på vagnar och sånt.

Hmm, insåg precis att vi ska på ultraljud nästa månad. Hoppas veckorna går fort!

Nä, jag har ingen lust att blogga idag faktiskt, så jag avslutar här.


Ciaaao!
 PUBLICERAT »  2010-09-07 @ 08:56:12 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100905

Tjoo!

Igår bakade vi som sagt bullar, och så åt vi tacos. Perfekt lördagkväll!

Idag har jag sovit, och sovit, och sovit. Har haft ont i nacken och mått allmänt konstigt. Dåsig i skallen osv.

Men tog mig upp ur sängen till slut och cyklade iväg till farmor. Hon hade lunginflammation och var jätte sjuk, så jag stannade inte så länge.

Nu har Janne farit på träning, och jag ska strax baka en banankaka för vi har ett par bananer som börjat bli bruna. Sen ska jag baka frallor så Jannebanan får nybakt bröd när han kommer hem. Ojoj vilken hemmafru jag är ;)

Jag har förresten fått gravid-cravings. Jag är konstant sugen på vindruvor. Har ätit 3 förpackningar den här veckan. Galet! Men tur att det inte är godis eller något annat jag är sugen på iaf!

Nä, nu ska jag gå och sätta igång med baket!


Ciaaao!

 PUBLICERAT »  2010-09-05 @ 18:52:07 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

100903

Äntligen fredag!! Ska bli så himla skönt med helg! Och detta är våran första lediga helg tillsammans på väldigt lång tid. Ska bli skönt nu när Janne bara kommer jobba måndag-fredag i ett par veckor så vi kan umgås och hitta på saker tillsammans.

Ska förresten på massage idag. Har haft ont i ryggen i typ 2 veckor, men nu har det börjat bli olidligt. Så vi får väl se om jag har någon låsning eller vad det är. Hoppas verkligen att det inte är foglossning!

Igår fick vi upphängt våran nya antenn. Den vi hade var för gammal så vi kunde inte se alla kanaler vi betalar för. Jag ser ju väldigt sällan på tv, men bara för att kanalerna inte funkade så har det varit massa program jag hade velat se :P Janne är iaf nöjd, för nu kan han se fotboll igen :P

Ikväll ska jag laga goood mat. Vi brukade ju göra en super god gryta med älgkött förut, men nu har vi inget älgkött så jag ska göra den med fläskfilé istället. Förhoppningsvis blir den lika god ändå :)

Sen kanske vi far en sväng till Påläng och hälsar på. Känns som att det var ett tag sen man var dit.

På lördag ska vi baka bullar. Janne tycker vi ska sätta choklad i bullarna, så vi får väl se om dom blir goda :)

Varje fredag får vi smörgåsbuffé på jobbet, så nu ska jag gå och äta frukost :)



Ciaaao!
 PUBLICERAT »  2010-09-03 @ 09:04:29 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

RSS 2.0