Ny vecka

Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 mar 2011
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.Mamma
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.


Barnet

Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen. Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt: 510 gram.


Egna tankar

Står att det kan komma lite vätska från brösten. För mig kommer det inte LITE. Igårkväll kom det massor. Fick blöta fläckar på lakanet när jag skulle sova. Men det kommer inget på dagarna, bara på kvällarna.

Förresten så fick vi ett nytt BF-datum på ultraljudet. Så nu beräknas h*n komma den 23/3, istället för 25/3. Glömde ju även nämna att Janne var så nervös innan ultraljudet så han skakade ;P Haha

Nästan varje gång jag ligger ner och ska vila så börjar den sparkas. Först sparkade den bara på min högra sida, men nu har den flyttat sig och sparkar längst ner i magen.

Ser fram emot nästa besök hos barnmorskan som är 6/12, för då får jag lyssna på hjärtat igen :)

Förra gången tog hon ju prover och både blodsocker, blodvärde och blodtryck var jätte bra. Så det var ju skönt att höra.
 PUBLICERAT »  2010-11-11 @ 11:51:56 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Kommentarer
Postat av: Rut

Jag tycker att du har en asgrym blogg! Har du ork så slå även ett öga på min :D.

2011-07-11 @ 11:14:33
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0