Silviakaka
Hade massa ägg som var på väg att bli gamla, så jag ställde mig och bakade en Silviakaka. Den kakan är så sjukt god!!!

1 Långpanna
Silviakaka
Kaka
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten
Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor
Gör så här
1. Kaka: Vispa ägg och socker fluffigt
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i vattnet och rör smeten slät.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
Grädda i 175°c, 25-30 min.
Låt kakan svalna och börja sedan med glasyren.
2. Glasyr: I en kastrull, smält smöret tillsammans med
sockret samt vaniljsockret. Vispa försiktigt ned äggulan
bred genast ut den ljumna glasyren över kakan.
Avsluta med att strö över rikligt med kokos.
Bild: Kalasgott

1 Långpanna
Silviakaka
Kaka
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten
Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor
Gör så här
1. Kaka: Vispa ägg och socker fluffigt
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i vattnet och rör smeten slät.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
Grädda i 175°c, 25-30 min.
Låt kakan svalna och börja sedan med glasyren.
2. Glasyr: I en kastrull, smält smöret tillsammans med
sockret samt vaniljsockret. Vispa försiktigt ned äggulan
bred genast ut den ljumna glasyren över kakan.
Avsluta med att strö över rikligt med kokos.
Bild: Kalasgott
Kommentarer
Trackback